Polityka prywatności PDF Drukuj Email
15.02.2014.


Klauzula informcyjna przy zgodzie w związku z realizacją zadań statutowych Miejskiego Centrum Sportu i Rekreacji 

Administratorem podanych danych osobowych jest: 

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji z siedzibą w Skarżysku-Kamiennej ul. Sienkiewicza 34

Inspektor ochrony danych: 

Janusz Sztompke – Administrator Danych Osobowych – dyrektor Miejskiego Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku – Kamiennej ul.Sienkiewicza 34, tel. 41 25 39 450. E-mail: kontakt@mcsir.skarzysko.pl

Celem przetwarzania danych jest:

Realizacja zadań statutowych Miejskiego Centrum Sportu i Rekreacji - wynikających z przepisów prawa w zakresie kultury fizycznej, sportu, rekreacji, rehabilitacji ruchowej, odnowy bioligicznej, promocji i turystyki oraz prowadzenia dokumentacji.


Podstawa prawna przetwarzania:

Zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1977 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U 2016 poz. 922) oraz Ustawą z dnia 25 czerwca 2010 r. o sporcie (Dz.U nr 127 poz. 857, z późn. zm).

Zebrane dane będą przechowywane do:


Ukończenia realizacji zadań statutowych, następnie będą przekazane do archiwum/składnicy akt i zniszczone w określonym czasie na podstawie przepisów prawa.

 Zebrane dane mogą bć przekazywane:

Odbiorcom upoważnionym na mocy przepisów prawa.


Pani/Pana dane osobe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej

Posiada Pani/Pan prawo do dostępu treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia (szczegóły w art. 17), ograniczenia przetwarzania (szczegóły w art. 18), prawo do przenoszenia danych (szczegóły art.20), prawo wniesienia sprzeciwu (szczegóły w art. 21), prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie np. na podstawie przepisów uprawniających administratora do przetwarzania danych).

Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Podanie przez Pana/Panią danych osobowych obowiązkowe na podstawie przepisów prawa, a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości przetwarzania danych osobowych 


Polityka prywatności serwisu

 

1. Informacje ogólne.

1.     Operatorem Serwisu jest  Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku-Kam.

Informacja o plikach cookies.

1.     Serwis korzysta z plików cookies.

2.     Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3.     Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4.     Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

a.     tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

b.     określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych.

5.     W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika.

6.     Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

7.     Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

 Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

1.     Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www

2.     W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

a.     Internet Explorer

b.     Chrome

c.     Safari

d.     Firefox

e.     Opera

f.      Android

g.     Safari (iOS)

h.     Windows Phone

i.      Blackberry





 

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Informacje

Turniej Tenisa Stołowego - OPEN

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku-Kamiennej zaprasza na Turniej Tenisa Stołowego – OPEN, który odbędzie się w dniu 31 maja 2019 (piątek), o godz. 16.00, w hali sportowej przy ul. Sienkiewicza 34.

Więcej

Sportowcy z całej Polski zjadą do Skarżyska

Skarżysko-Kamienna będzie gospodarzem rozgrywek piłki siatkowej mężczyzn w ramach XXV Ogólnopolskiej Olimpiady Młodzieży w Sportach Halowych. Od 16 do 19 maja będziemy gościć sportowców z całej Polski.

Więcej

III Bieg Konstytucji za nami

W piątek, 3 maja, w Skarżysku - Kamiennej odbył się po raz trzeci Bieg Konstytucji.  W zawodach udział wzięło blisko 160 uczestników. W kategorii mężczyzn zwyciężył Roman Romanenko z Ukrainy, w kategorii kobiet wygrała Lidia Czarnecka z Bliżyna. Imprezie towarzy...

Więcej

XIII edycja ALK zakończona - 3B Team mistrzem !!!

Zakończyły się rozgrywki XIII edycji Amatorskiej Ligi Koszykówki. Tytuł mistrzowski obroniła drużyna 3B Team, która okazała się lepsza w dwumeczu od Milicy Erbel. Trzecie miejsce zajęła drużyna Basket Star Starachowice.

Więcej

Od 1 maja 2019 nowy cennik usług na obiektach MCSiR

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku-Kamiennej informuje, że od 1 maja 2019 ulega zmianie cennik usług za korzystanie z obiektów MCSiR. 

Więcej

Milica Erbel i 3B Team w finale ALK

W sobotę, 23 marca, w hali sportowej MCSiR w Skarżysku-Kamiennej zostały rozegrane  mecze rewanżowe półfinałów Amatorskiej Ligi Koszyków. W fianle ALK zagrają 3B Team i Milica Erbel, o trzecie miejsce zmierzą się ekipy Basket Staru i Odeonu. 

Więcej

Milica Erbel i 3B Team bliżej finału

W sobotę, 16 marca, w hali sportowej MCSiR w Skarżysku-Kamiennej zostały rozegrane pierwsze mecze półfinałowe Amatorskiej Ligi Koszyków. Bliżej finałów są drużyny Milica Erbel i 3B Team, które zdecydowanie wygrały swoje spotkania. 

Więcej
bip.jpg
images.jpg

Facebook MCSiR

W tej chwili:

Odwiedza nas 1 gość
studiofit_na_mcis.png