Polityka prywatności PDF Drukuj Email
15.02.2014.


Klauzula informcyjna przy zgodzie w związku z realizacją zadań statutowych Miejskiego Centrum Sportu i Rekreacji 

Administratorem podanych danych osobowych jest: 

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji z siedzibą w Skarżysku-Kamiennej ul. Sienkiewicza 34

Inspektor ochrony danych: 

Janusz Sztompke – Administrator Danych Osobowych – dyrektor Miejskiego Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku – Kamiennej ul.Sienkiewicza 34, tel. 41 25 39 450. E-mail: kontakt@mcsir.skarzysko.pl

Celem przetwarzania danych jest:

Realizacja zadań statutowych Miejskiego Centrum Sportu i Rekreacji - wynikających z przepisów prawa w zakresie kultury fizycznej, sportu, rekreacji, rehabilitacji ruchowej, odnowy bioligicznej, promocji i turystyki oraz prowadzenia dokumentacji.


Podstawa prawna przetwarzania:

Zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1977 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U 2016 poz. 922) oraz Ustawą z dnia 25 czerwca 2010 r. o sporcie (Dz.U nr 127 poz. 857, z późn. zm).

Zebrane dane będą przechowywane do:


Ukończenia realizacji zadań statutowych, następnie będą przekazane do archiwum/składnicy akt i zniszczone w określonym czasie na podstawie przepisów prawa.

 Zebrane dane mogą bć przekazywane:

Odbiorcom upoważnionym na mocy przepisów prawa.


Pani/Pana dane osobe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej

Posiada Pani/Pan prawo do dostępu treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia (szczegóły w art. 17), ograniczenia przetwarzania (szczegóły w art. 18), prawo do przenoszenia danych (szczegóły art.20), prawo wniesienia sprzeciwu (szczegóły w art. 21), prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (możliwość istnieje jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody, a nie np. na podstawie przepisów uprawniających administratora do przetwarzania danych).

Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Podanie przez Pana/Panią danych osobowych obowiązkowe na podstawie przepisów prawa, a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości przetwarzania danych osobowych 


Polityka prywatności serwisu

 

1. Informacje ogólne.

1.     Operatorem Serwisu jest  Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku-Kam.

Informacja o plikach cookies.

1.     Serwis korzysta z plików cookies.

2.     Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3.     Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

4.     Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

a.     tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;

b.     określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych.

5.     W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika.

6.     Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.

7.     Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

 Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

1.     Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www

2.     W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:

a.     Internet Explorer

b.     Chrome

c.     Safari

d.     Firefox

e.     Opera

f.      Android

g.     Safari (iOS)

h.     Windows Phone

i.      Blackberry





 

 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »

Informacje

Zebranie organizacyjne HALPN

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku-Kamiennej informuje, że zebranie organizacyjne dotyczące rozgrywek Halowej Amatorskiej Ligi Piłki Nożnej odbędzie się w czwartek, 21 listopada, w budynku lodowiska, o godzinie 19.00. Zapraszamy przedstawicieli drużyn. Start ligi w niedzielę 24 listopad...

Więcej

Nowy cennik na lodowisku na sezon 2019/20

Miejskie Centrum Sporti i Rekreacji w Skarżysku - Kamiennej informuje, że od nowego sezonu na lodowisku miejskim im. M.Filipowskiego obowiązywać będzie nowy cennik. Rozpoczęcie sezonu planowane jest na dzień 29 listopada 2019. Wszystko zależeć będzię od warunków atmosferycznych. Inforamacja o...

Więcej

Obiekty MCSiR w dniu 1 listopada - nieczynne

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku - Kamiennej informuje, że w dniu Wszystkich Świętych (1 listopada)  Hala Sportowa przy ul. Sienkiewicza 34  oraz Kryta Pływalnia przy ul. Spółdzielczej 19  będą nieczynne.

Więcej

Skarżysko jest fit  Akademia Holistyczna zaprasza do niezwykłego wyzwania!

Akademia Holistyczna w Skarżysku-Kamiennej zaprasza do wspólnych ćwiczeń. Spotkajmy się na Orliku przy hali sportowej MCSiR w jak największej liczbie i pokażmy, że nasze miasto jest aktywne!

Więcej

Ruszyły zapisy do Amatorskiej Ligi Piłki Siatkowej

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku - Kamiennej organizuje Amatorską Ligę Piłki Siatkowej. Zapraszamy chętne drużyny do zgłaszania się. Termin przyjmowania zgłoszeń do 14 października !!!

Więcej

Rekordowe bieganie na XI Memoriale im. K. Wolińskiego (wyniki)

W piątek, 27 września, na byłym stadionie byłego Ruchu, odbył się XI Memoriał im. Krzysztofa Wolińskiego, organizatorem memoriału było Skarżyskie Towarzystwo Sportowe, Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku – Kamiennej oraz Urząd Miasta. W imprezie wzięła udział rekordowa ilość uczest...

Więcej

Turniej "Asów" w Siatkówce Plażowej (odwołany)

Miejskie Centrum Sportu i Rekreacji w Skarżysku - Kamiennej zaprasza do wzięcia udziału w turnieju "Asów" w siatkówce plażowej, który zostanie rozegrany w sobotę 31 sierpnia 2019. Zadanie współfinansowane jest ze środków Urzędu Miasta Skarżyska-Kamiennej....

Więcej
bip.jpg
images.jpg

Facebook MCSiR

W tej chwili:

Odwiedza nas 1 gość
studiofit_na_mcis.png